Festival 12-13 aug. 2017

Festiviteiten

Haagse Fietsparade voor het Klimaat 2017

Haagse Fietsparade voor het Klimaat 2017

Den Haag fossielvrij

“Straat voor straat naar een beter klimaat”

Wil je de wereld veranderen? Begin bij jezelf. In deze fietstocht fiets je langs mooie initiatieven van burgers die stuk voor stuk bezig zijn om de ecologische voetafdruk van Den Haag te verkleinen. Wieneke van Den Haag Fossielvrij vertelt kort iets over elk initiatief.

Onder het motto Straat voor straat naar een beter Klimaat organiseert Den Haag Fossielvrij deze zomer fietstochten langs zichtbare en minder zichtbare klimaatinitiatieven in Den Haag. De pre-parades vormen de opmaat voor de grote Haagse Fietsparade voor het Klimaat op donderdag 21 september. Fiets je mee?

Meer info: www.fossielvrijdenhaag.nl/fietsparade

ZELFBEWUSTZIJN DOOR YOGA

ZELFBEWUSTZIJN DOOR YOGA

Yoga Gita Den Haag

Yoga is voor iedereen. Yoga helpt om beperkingen op te lossen en in vrijheid te leven. Door je lichaam, ademhaling en denken te harmoniseren krijg je toegang tot je volledige potentieel. Regelmatige beoefening van Yoga brengt gezondheid, levens¬kracht en een gevoel van tevredenheid.

Remco de Groot is ruim twintig jaar geleden met Yoga begonnen. Sinds tien jaar geeft hij les in alle aspecten van Yoga, zoals asana (houdingen), pranayama (ademhaling), meditatie en filosofie. Na meerdere opleidingen en retraites van Yoga Gita – opgericht door de Indiase yogi Vijay Gopala – is hij in 2016 Yoga Gita Den Haag gestart. Een platform om te ervaren, te leren, te delen en zelfbewustzijn te ontwikkelen.

Virtual Reality introductie workshop

Virtual Reality introductie workshop

Dana-Maria Faneker

Angst kan ons tegen houden om dat te doen waar we van dromen. Denk aan podiumVRees, of de angst voor afwijzing of de angst voor de liefde. Virtual Reality coaching is een leuke en een effectieve manier om deze angsten onder ogen te komen in een veilige setting.

Met de VR bril kun je zo geconfronteerd worden met je angsten of uitdagingen in het leven. Je weet dat het niet echt is en toch voelt het echt.

Tijdens de workshop krijg je de VR bril op en zal je zelf ervaren hoe het is om is om een andere wereld te betreden. Ik hoop je te zien in deze nieuwe wereld van mogelijkheden!

Samba en Maculelê

Samba en Maculelê

Batuque Capoeira Holland

Ook op het Footprint Festival Samba en Maculelê.

Onder invloed van de polka en de Cubaanse habanera evolueerde de lundu te Rio de Janeiro tot een nieuwe dans– en muziekrage: de maxixe. … In een mum van tijd werd de samba populair in heel Brazilië en werden in diverse grote Braziliaanse steden sambascholen naar het model van Rio opgericht.

Deze ritmische dans komt ook uit Brazilië en combineert percussie, zang en dans met stokken en machetes tot een opzwepend geheel. Voor de echte Braziliaanse sfeer kan een Samba-band met drums en eventueel  Samba-danseressen natuurlijk niet ontbreken!

 

 

Capoeira

Capoeira

Batuque Capoeira Holland

Een uniek Braziliaans spel van vechtkunst, acrobatiek en muziek. De lichaamstaal en filosofie van Capoeira zijn de afgelopen 300 jaar gevormd door de vrijheidsstrijd van Afro-Braziliaanse slaven. Capoeira is dan ook een bevrijdend spel dat de wereld -letterlijk- op zijn kop kan zetten!

Capoeira voor iedereen is, bewijst de samenstelling van leden: van 4 tot 60 jaar en vanuit alle achtergronden en nationaliteiten. Capoeira geeft ons bewegingsvrijheid, fysieke uitdaging, muziek, veel energie en een levensfilosofie.

Mind & Breath workshop

Mind & Breath workshop

Art of Living

Verander je  ademhaling, dan verander je je leven. Want bewust ademen heeft invloed op je emoties, gedachten, energie en je levenshouding.

Leer 2 ademoefeningen. Bonus: Geleide meditatie

Deze workshop geeft een voorproefje van het 3 daagse Happiness programma, gegeven in 152 landen.

Art of Living is een filosofie om het leven ten volste leven. Het is meer een beweging dan een organisatie. De kernwaarden zijn om vrede in jezelf te vinden en verbondenheid tussen mensen ongeacht verschillende culturen, tradities, religies en nationaliteiten te stimuleren; om ons er aan te herinneren dat we allemaal hetzelfde doel hebben: het menselijk leven naar een hoger plan tillen.”

Wandel clinic

Wandel clinic

Mindful run Den Haag

Met je volle verstand, met je koppie erbij, de natuur spiegelt, meer à la natuur hardlopen. Zacht lopen zoals de natuur het bedoeld heeft met je lichaam.

Het is:

  • Voor beginnende en gevorderde lopers samen.
  • Hardlopen zoals de natuur het heeft bedoeld: zacht lopen
  • Connectie met natuur en natuurlijk bewegen en ademen.
  • Low impact maken en tegelijk slim on the long run.
  • Mix van Mindful Run en Sportrusten en Runningtherapie en natuurconnectie.
  • Een sessie duurt 45 minuten max.
Mandala van afval

Mandala van afval

Marloes Elbertse

De zak met afval is verzameld en nu? Kom experimenteren en ervaren hoe het is als afval een nieuwe betekenis krijgt! Marloes is kunstenares die geïnspireerd is geraakt door de natuur, back to basic, krachtvoorwerpen, symbolieken en verbinding tussen en met mensen. Zij woont in een tiny house midden in de natuur wat maakt dat ze altijd buiten is. Ze creëert haar kunst dan ook vanuit deze verbinding met de natuur.

Ze geeft deze workshop, geheel intuïtief en zonder vooropgezet plan, ze schept hooguit wat kaders waarin er gespeeld mag worden. Ze prikkelt je creativiteit en intuïtie door middel van gekke korte oefeningen en een inspirerende visualisatie meditatie. Tijd om te spelen!

Mindfulness in de natuur

Mindfulness in de natuur

Offline mindfulness

Bij de mindfulness in de natuur lopen we grotendeels in stilte door het prachtige Westduinpark en vlechten we speelse oefeningen in elkaar met o.a. sensitieve natuurervaringen en soms korte loop/stiltemeditaties in een leuke en afwisselende wandeling waarin een hoop te ervaren en te beleven valt.

Door de beoefening komen we tot rust en kunnen we onszelf spiegelen aan de natuur. De natuur levert ook haar bijdrage met geluiden en geuren en soms ook uitdagingen als nieuwsgierige dieren contact zoeken.

Dans workshop

Dans workshop

Jethro Obadja Rhajaan

“Contemporary Breaking” is een fusie van moderne dans en breakdance in een speels jasje. Het is heel een vloeiende dans die het hele lichaam betrekt en waar grondwerk de basis is.

Er komen beweging van yoga, acrobatiek en tai chi in voor en de dans is een subtiele maar toch krachtige workout voor je hele lijf! Jethro begon in 1998 met dansen en geeft ruim 14 jaar les aan alle niveaus.

Voet & stoel massage

Voet & stoel massage

Jane Tevreden

Onze voeten dragen ons , dagelijks leggen ze vele kilometers af.  Ze zouden gekoesterd moeten worden toch wordt er weinig aandacht aan ze besteed.

Stoelmassage een drukpuntmassage wordt over de kleding heen gegeven. De schouder, armen, rug , hoofd en nek worden gemasseerd terwijl je  in een speciaal daarvoor ontworpen stoel zit. Massage zorgt voor ontspanning van het hele lichaam. Het is een weldaad voor lichaam en geest.

Lucide dromen workshop

Lucide dromen workshop

Jethro Obadja Rhajaan

Lucide dromen zijn dromen waarin je je bewust bent van het feit dat je aan het dromen bent, en daardoor meestal de droom kunt gaan sturen.

Tijdens de interactieve lezing over lucide dromen worden basis methoden en principes besproken en ook beoefend, zodat je kunt leren om zulke dromen op te wekken.

Naast dat het lucide dromen heel erg leuk kan zijn is het ook nog heel handig en kun het gebruiken om dingen te leren. Jethro is van nature lucide dromer en geeft nu zo’n 3 jaar workshops en lezingen hierover.

Familie acroyoga

Familie acroyoga

Rode ridders familie

Verbinding tussen ouder en kind. Door samen te bewegen, spelen en mediteren, ontstaat er een hechte band waarbij plezier net zo belangrijk is als rust zoeken en zorgen voor elkaar.
Strekken, masseren en veilig leren vliegen! Op een speelse manier saamhorigheid en vertrouwen creeren. Deze workshop is voor ouders van alle leeftijden en kinderen van 5 tot 12 jaar.

Elke workshop heeft een ander thema, zoals: superhelden, knuffelen, dieren, chi, circus, monsters en water. Dit is echt superleuk om samen met je kind te doen!

Yoga

Yoga

Yin Yang

Arianne is gefascineerd door de helende taal van ons lichaam en geest. Onze ultieme communicatiebron voor ruimtelijke poëzie, en toch de beste thermometer van het zelf. Haar lessen worden het best omschreven als lekker, zorgzaam yin met een hint van vrije flow in haar meer dynamische sessies.

Opnieuw aansluiten bij het zelf, herontdekken, constant onderzoeken en ademen door het moment dat nu is, zijn terugkerende aspecten die haar stijl definiëren.

Arianne heeft veel ervaring en biedt een bijzonder palet. Waaronder het onderwijzen van yin-yang yoga lessen, het geven van privé-sessies, het geven van workshops / trainingen in yoga therapie, yin yoga, anatomie, kunst van onderwijs en lerarenopleidingsmodules voor verschillende internationale scholen en studio’s.

Skelectief

Skelectief

Muzikanten collectief

Skelectief is een collectief van bijna 20 muzikanten! Zij kwamen elkaar tegen op Oerol in de nacht, in het licht van een kampvuur.

Voor Footprint festival is er een pittige selectie van 5 muzikanten uitgezocht. Zij brengen het tribal gevoel voor je mee, in de vorm van nummers die in het moment uit de lucht geplukt worden.

Het weer, de sfeer van het publiek, de prachtige plek; het strand en de zee, én de sfeer die de muzikanten zelf meenemen zal uitmonden in een grote verrassing. Een lounge ambiance, een dansbare set, grappige liedjes? Ze weten t niet, het moment bepaalt en jij bent daar een deel van.

DJ

DJ

Esta Polyesta

DJ Polyesta creëert een feest met Global Beats en Ethno House. Polyesta is bekend om haar World Music en Balkan Beats sets, maar door haar liefde voor elektronische muziek geniet ze echt van beatjes met etnische muziek in een funky feel-good mix.

Ze heeft op verschillende festivals, clubs en feesten gespeeld. Waaronder: Lowlands, Shoeless Open Air, Amsterdam Dance Event, Magneet Festival, Mysteryland, Alles is er, Amsterdam Roots Festival, Berlijnse Filmfestival en Landjuweel Festival. Paradiso, Club Lite, Melkweg, Hotel Arena, Tropen Theater, Ruigoord, De Toren, Noorderlicht, Little Buddha, Nomads en vele anderen in Amsterdam.

Katakat

Katakat

Kleurrijk muziekduo

Grote hoogten en diepe dalen in warme ballades, stille liedjes en vrolijke noten.

Katakat schildert het landschap van het leven in (eigen) liedjes.

Samenzang, gitaar, accordeon en trommel vormen het muzikale palet van Frank Jan Kat en Carmenkata.

TrashDate

TrashDate

Creating Happiness

Voor alle mensen die tijdens het festival graag nieuwe vrienden maken, is er de trash date. Je krijgt een zak en een handschoen om met de date van jouw keuze zoveel mogelijk afval te verzamelen.


Als je in beweging bent op zoek naar nieuwe trash(ures), gaat het gesprek vanzelf. Mocht het toch nog ergens vastlopen of je laat je graag verrassen, dan bieden de kaartjes met vragen die je vooraf meekrijgt altijd uitkomst. Na afloop kun je je date vastleggen op foto en al dan niet met je nieuwe festivalmaatje van het festival genieten.

Gekleurd naakt

Gekleurd naakt

Saskia

Zondag kun je een print op je ‘foot’ laten zetten of zelf iemand versieren! Laat je intuïtie spreken en verras jezelf en de ander met het resultaat.

Een leuke manier van contact die het festival nog meer kleur geeft.

(S)tip: wij bieden een bijzondere BodyYogaArt kalender aan op het festival, speciale festivalprijs: €15,-

Integrale & holistische massage

Integrale & holistische massage

The art of healing

Je lichaam is de eerste ingang tot ontspanning, balans en heel worden. Wát we ook denken, willen & doen, het lichaam brengt ons altijd daar waar we moeten zijn. Dan bedoel ik zowel de wenselijke gebeurtenissen als de minder fijne ervaringen.

Naast voeding, bewegen en bewust ademen, is aangeraakt worden een basisbehoefte en voor mij dé weg naar je heelheid, door diepe aanrakingen die je terugbrengen naar de essentie van je lichaam en het wezen van wie jij bent.
Laat je verrassen en meenemen op jou innerlijke afgestemde tocht naar binnen. Liefs Robin Sterre.

Wildplukken

Wildplukken

Bosbaas

Elk seizoen heeft zijn eigen soorten planten, bessen en paddenstoelen, geuren, kleuren & smaken. Wildplukken maakt dat je je omgeving en de veranderende natuur om je heen bewuster ervaart.

Bosbaas neemt je mee op een wandeling in de duinen en leert je alles over eetbare & nuttige wilde planten. En wat je ermee kunt doen. Je zult versteld staan hoeveel eetbaars er zomaar in de natuur verkrijgbaar is.

Mindful walk

Mindful walk

Mischa

Welke voetstappen laat jij achter in het zand?
Doe een wandelmeditatie in het prachtige Westduinpark.

Aanwezig in het hier en nu. Bewust van elke stap die je zet. Met simpele ontspanningsoefeningen om je balans te vinden.

In harmonie met de energie van de natuur om je heen. De mindful walk wordt begeleid door Mischa.

Breathwork

Breathwork

Djina

Je voelt je na een ademsessie relax, ontspannen, aanwezig en ontstresst. Breathworks, is een eeuwenoude ademhalingstechniek dat gebruikt wordt bij veel heling rituelen.

De ademtechniek is heel simpel en het effect dat je kunt ervaren is groots.

Tijdens een sessie kunnen oude patronen en onverwerkte emoties worden losgelaten.

Meditation At the Beach

Meditation At the Beach

Chris den Daas

Ervaren hoe fijn het kan zijn om in de buitenlucht, in de natuur te mediteren. Een geleide meditatiesessie omvat een veelheid aan technieken en kan ook sjamanistische elementen bevatten.

Soms is het een stiltemeditatie, soms wordt de nadruk op aardingsoefeningen gelegd, soms verbinding gezocht met een krachtplek of worden chakra’s geactiveerd.

Chris den Daas neemt je mee in zijn inspiratietocht door de energie van het moment.

DJ blok

DJ blok

Het Haags DJ Blok is een groep van beginnende (en al wat bekendere) dj’s, die door hun speelse mix en een gevarieerde muziekstijl iedereen aan het dansen krijgen.

Van tribal tot funk, van elektro tot balkan. Soms met een enkel hitje, maar meestal verrassend nieuw en fris. Van een relaxt achtergrond muziekje tot aan beukende beats.

In willekeurige volgorde presenteren we: DJ Henk China, DJ Saleros, DJ Helga Draait Door, DJ’s Saar&Raas en DJ Pietro.

Acroyoga

Acroyoga

Bodyflow

Vliegtuigje spelen met z’n twee. Een heerlijke work-out, goed voor een sterke ‘core’ en ‘rug’. En een gave uitdaging in aanraking, vertrouwen en samenspel. Acroyoga is voor iedereen en met iedereen.

Als flyer word je opgetild door de base en kun je allerlei verschillende dynamische en acrobatische posities aannemen. Het voelt zo vrij om als flyer ‘gevlogen’ te worden.

De workshop wordt begeleid door acroyogi en powergirl Alina!

DJ

DJ

Yarun

De muziek Dj Yarun Dee is een mix van elektronische muziek gemengd met sjamanistische, Tribal en Oriëntal geluiden. Subtiele en zwoele melodieën, sterke en aardse slagen, en ritmes die je lichaam laten dansen. In gedachten te verstillen en je energie te expanderen.

In de afgelopen jaren zijn Odessa en Club Lite in Amsterdam zijn thuisbasis geweest. Waar hij ook op Ecstatic Dance feesten heeft gespeeld, zoals The Chocolate Club, Tantric Dance and Shine Groningen. Op dit moment is hij huis DJ van Ecstatic Dance Utrecht en Ecstatic Dance Odessa.

Handlezen

Handlezen

Ira Nagel

Ira geeft een workshop Handlezen in een notendop. Hoe kun je zonder kennis te hebben van de lijnen in de hand, toch heel veel te weten komen over iemand?

Wist je dat de grootte van de hand, de lengte van de vingers, de structuur van de huid en de nagels ook veel te vertellen hebben? Tijdens deze interactieve workshop gaan we onze eigen handen bestuderen.

Neem deze HANDige kennis op en doe er je voordeel mee in je leven!

Ligconcert Afrikaanse Kora

Ligconcert Afrikaanse Kora

Dymphi Peeters

Laat je meevoeren en kom tot rust bij een ligconcert met Afrikaanse kora en zang door Dymphi Peeters op het strand. “De kora werd en wordt bespeeld door Griot’s en Jeli’s.

Door hun muziek, spel en woorden brengen zij de leiders in verbinding met de bron in zichzelf, zodat de leiders de juiste beslissingen kunnen nemen.

Een impressie!

TrashUre Hunt

TrashUre Hunt

Ralph & Sjoerd

TrashUre Hunt is de positieve gedragsverandering om op te ruimen wat niet in de natuur thuis hoort!

TrashUre Hunters zijn de piraten, de schatzoekers! Alles wat niet in de natuur hoort zijn de schatten…Wij zijn trots, maken avonturen mee, genieten van onze natuur en… we redden dieren!!!

YOU are TRASH when you leave your trash behind!!

Ecstatic dance Den Haag

Ecstatic dance Den Haag

Dance events Den Haag

Een vrije dansvorm, ingeleid door een korte workshop en ondersteund door een dj, die je meeneemt op een gevarieerde dansreis.

Om deze ervaring volledig te beleven, wordt er gedanst op blote voeten, er wordt niet gepraat en geen alcohol gedronken, noch camera’s toegelaten op de dansvloer.

Zodat jij je volledig vrij voelt in jouw dans, in connectie met jezelf of met een ander.

Eye contact experiment

Eye contact experiment

Like you too

Het enige wat je niet kunt bereiken met je telefoon. Wat geen computer voor jou kan uitvoeren.

Echt menselijk contact is de mooiste ervaring die je kunt hebben.

Laten wij onze menselijkheid terugbrengen en help ons een unieke vorm van connectie met nieuwe mensen van alle leeftijden en nationaliteiten te creëren.